Starta gratis här!

Hantera ångest genom andning & fokusövningar.

Starta här!

Lär dig själv hantera ångest & skapa lugn direkt från din mobil eller dator. Innehåll i programmet:

e-kursen Hjärtstark lär du dig hur återhämtning och stresshantering är mätbart och träningsbart i hemmiljön, för att aktivt påverka din energi, återhämtning och sömn. Genom att klicka vidare kan du börja med introduktionen helt gratis.

 • Andningsteknik, vi lär dig hur du får tag i kroppens bromspedal för att hantera ångest o skapa lugn. Du lär dig hitta just din teknik, genom att följa kroppens gensvar via en sensor som visar resultaten i en mobiltelefon app.

 • Tankesätt – Vi lär dig kombinera effektiv och träningsbar andningsteknik med tankesätt som hjälper dig fokusera på rätt saker för att både fungera bra i situationen och öka återhämtningen efteråt.

 • Träningsprogram för att på egen hand använda tankesätt och andningstekniken i vardagen, för att på så sätt gradvis öka din inre styrka att återhämta dig från utmaningar.

 • Digitala hjälpmedel, en sensor som kopplas till en app, hjälper dig se hur väl du bromsar aktiviteten i kroppen när du tränar din andningsteknik. Obs! Kostnad tillkommer vid beställning av sensor.

Watch Intro Video

Hantera ångest med digitala verktyg

Se video här!

Välj hur du vill starta:

Gå introduktionen först - eller direkt till träningen?

 • Gratis

  GratisHjärtstark - Starta gratis här! Träna andning & mentalt fokus för privatpersoner

  Gå introduktionen GRATIS
  Starta Direkt
 • 195,00 kr

  195,00 krHjärtstark del 1 - Träna skapa mer lugn och bättre sömn för privatpersoner

  Börja träna utan digitala hjälpmedel
  Starta direkt
 • 195,00 kr

  195,00 krHjärtstark del 2 - Träna upp din energi och glädje för privatpersoner

  Fortsätt träna utan digitala hjälpmedel
  Starta direkt
 • 2 495,00 kr

  2 495,00 krHjärtstark - Andning & fokuseringsträning med HRV sensor för privatpersoner - Hela programmet!

  Digitalt hjälpmedel - HRV biofeedback - Ingår Del 1-4 samt fördjupningar
  Starta direkt

Lär barn hantera ångest!

Allt flera barn upplever ångest i tidig ålder inom både hemmet, idrotten och skolan.

Allt flera barn upplever ångest i tidig ålder inom både hemmet, idrotten och skolan. De flesta barn har ingen aning hur de ska hantera sina känslor som ångest, oro, frustration, ilska mm. Här tycker jag vi har en möjlighet att ta ett gemensamt ansvar som både förälder, inom idrotten och i skolan att lära våra barn att hantera sina känslor. Jag är rätt övertygad om att det kommer att leda till bättre skolgång, bättre idrottsprestationer och lyckligare familjer. Var ett föredöme: De flesta barn är duktiga på att ta efter sina förebilder. Det betyder att vi föräldrar, tränare, lärare och andra vuxna är viktiga för barnets uppväxt. Jag tycker det viktigt att jag som delaktig i barnen uppväxt ska tänka på vilken förebild jag vill vara? Vilken balans har jag själv i livet med mina känslor, min ångest, oro, frustration mm? Det finns stor risk att barn i min omgivning inte gör som jag säger, utan som jag själv gör. Barnen speglar och lär oss: Ofta så kan vi se barnens beteende i oss själva. Så om barnet upplever ångest, oro, frustration, ilska. Börja gärna med att titta på dig själv och ditt eget beteende. Kan jag börja med att lära mig själv skapa mer lugn, kommunicera bättre, fokusera mm. Så jag i nästa steg kan vara ett bra föredöme och bättre lära mina barn hur de kan hantera ångest, skapa mer lugn, fokusera bättre mm. Lär tillsammans med barnen: Idag kan vi tex träna tillsammans med barn hur vi kan hantera våra känslor som ångest, oro, frustration. Dagens digitala verktyg kan hjälpa oss på ett lättfullt sätt att lära oss tillsammans med barnen. Börja gärna med dig själv här...
Börja med mig själv här!

Extra! Gratis handledning med Anders!

Nu kan du boka in ett 30 min gratis handledningssamtal med en erfaren Anders Nilsson, grundare HRV träning Sverige.

Specialerbjudande! Behöver du få individuellt stöd att komma vidare med din HRV träning? Du kanske vill få specifika tips utifrån din situation i livet. Eller få mer information om våra utbildningar. Nu kan du boka ett 30 min gratis handledningssamtal med vår grundare Anders Nilsson. Boka ditt samtal nedan:

Boka samtal här!

Stresshantering är träningsbart!

Precis som konditionsträning kan du träna kroppen att öka och sänka pulsen för att lära kroppen hantera ångest skapa mer lugn, fokus & bättre återhämtning.

Det bästa och viktigaste vi vill lära dig, är att ditt lugn och återhämtningsförmåga är både mätbart och träningsbart. Ett sätt att göra det på är att mäta HRV (Hjärt Rytm Variation). I våra program får du lära dig hur du med hjälp av HRV, finslipar din kontakt med din inre broms, rent fysiskt. Du mäter i realtid hur din fysik svarar på olika andning- & fokuseringsövningar. Du kan även mäta din återhämtning över lång tid via EKG. Vi använder de bästa sensorerna med högst kvalitet.
Starta gratis utbildning

Vi som arbetat fram din e-kurs

Anders, Jenny och Göran är teamet bakom e-kursen Hjärtstark samt HRV Träning.

Genom att sammanföra principer inom modern beteendeterapi med digitala hjälpmedel som HRV-biofeedback, kan dolda funktioner i kroppen göras synliga och på så sätt underlätta för lärandet. Stresshantering och återhämtning är träningsbart - vi lär dig hur.
Kom igång idag!
Teamet bakom Hjärtstark

Frågor & Svar

 • Måste man använda digitala verktyg som HRV-biofeedback för att lära sig om återhämtning?

  Nej, men det underlättar. Framför allt när det kommer till andningsteknik och att lära sig känna igen hur du gör för att skapa tillfällig "inbromsning" i kroppen. Utan sådant hjälpmedel får du helt enkelt gissa och hoppas att det blir rätt.

 • Kan vem som helst gå programmet?

  Ja om du är i övrigt frisk. Programmet vänder sig till vuxna användare. Om du genomgår medicinsk behandling ska du samråda med din läkare innan du börjar träna.

 • Kan man gå programmet även om man har hjärt- kärlsjukdom?

  Sänkt stress påverkar ofta livskvaliteten hos patienter med hjärt-kärlsjukdom positivt. Däremot kan tillfälliga episoder av rubbningar i hjärtrytmen, göra det svårare att läsa av resultaten i appen. Rådgör med din läkare om detta kan program kan passa dig.

Just nu är det extra bra att börja

Sätt igång direkt och hitta nytt lugn, återhämtning och bättre stresshantering 2020

Starta första övingen direkt!