Sök

HRV Mediyoga Ambassadörsutbildning Steg 2

Utbildningen är anpassad för MediYoga instruktörer/terapeuter.

 

Ovan film visar kort om HRV Träning! 

Anmälan görs i formuläret nedan.

VAD GÖR EN HRV TRÄNARE?

En HRV Tränare arbetar med HRV och MediYoga genom e-hälsa med klienter som vill lära sig hantera stress och skapa mer av ”bra tilstånd” i vardagens utmaningar. Alltså det tillstånd där klienten upplever sig stark, lätt, kreativ, fokuserad, glad och samtidigt lugn. HRV Tränaren använder digitala  hjälpmedel som mäter klientens nuläge av balans i kroppens autonoma nervsystem (ANS) genom HRV biofeedback eller EKG som direkt visar klientens inre balans. Resultatet ses i mobil eller dator.

VANLIG TYP AV KLIENT

Typiska klienter är ofta medarbetare eller beslutfattare i organisationer eller företag som upplever stressproblematik i vardagens utmaningar. De vill ofta utveckla sina ledare, medarbetare eller tex idrottare ta kontroll över sina tankar, känslor. Skapa mer av ett tillstånd som gynnar medarbetarens, idrottarens prestation och återhämtningsförmågan i vardagens utmaningar. Helt enkelt skapa tillstånd som gynnar prestation och återhämtning mot uppsatta mål/visioner.

OM HRV TRÄNING

HRV Träning är ett konkret mätbart e-hälsa koncept som följer internationella riktlinjer. Konceptet kombinerar analys av stress och återhämtning genom långtidsupptagning av HRV, med pedagogiska hjälpmedel som HRV-biofeedback och EKG.  Klienten kan själv träna sin förmåga hantera stress och skapa bra tillstånd eller ta stöd av en handledare. Genom HRV biofeedback, personlig återkoppling och handledning, kan klienten finna ökad förståelse och lämpliga sätt att hantera stress och förbättra sitt tillstånd vid behov.

SYFTE PÅVERKA ANS

e-hälsan med HRV träning syftar till att utveckla klientens/patientens förmåga att hantera stress och skapa bra tillstånd i vardagens utmaningar. HRV Träning ska betraktas som ett pedagogiskt instrument, som under handledning av en utbildad handledare, speglar aktiviteten i ANS (autonoma nervsystem). Andningsövningar som hjälper klienten/patienten att utvecklar sin förmåga till RSA (Respiratory Sinus Arrythmia – andningsrelaterad sinusarrytmi) där andningen effektivt påverkar påslag i ANS önskvärt. HRV Träningen består av andning & fokuseringsövningar tillsammans med HRV biofeedback för att återskapa balans eller önskvärd aktivitet i ANS. HRV-biofeedback används för att framkalla eller forma psykofysiologiska svarsmekanismer för att återskapa balansen i ANS.

Obs! Anmälan görs i formuläret nedan.

OM HRV

Heart Rate Variability (HRV) betraktas som en viktig markör för neurala samband mellan hjärnan, kroppen, stress och generell hälsa (Beauchaine, 2001; Berntson et al., 1997; Thayer, Åhs. Fredrikson, Sollers, & Wagner, 2012). HRV-biofeedback används i HRV-träning för att framkalla eller forma psykofysiologiska svarsmekanismer. Med hjälp av en pulsgivare samlar ett program in pulsdata och översätter den till grafisk information om aktivitet och samverkan i parasympatiska- och sympatiska nervsystemet, vilken visas på datorskärm, läsplatta eller mobiltelefon. HRV biofeedback är idag det mest tydliga och använda biofeedback programmet inom friskvård.

HRV MEDIYOGA STEG 2 UTBILDNING

Steg 2 utbildning är första steget för dig som vill börja använda HRV biofeedback tillsammans med MediYoga i klientarbete och lära dig mer om din egen återhämtning som konsult. HRV Träning passar också utmärkt om du arbetar med att utveckla andra människors mentala/emotionella eller kroppsliga hälsa. Du får lära dig att träna din egen och klientens förmåga att skapa balans mellan den sympatiska och parasympatiska delen i det autonoma nervsystem (ANS)  med direkt HRV Biofeedback. Våra utbildningar ger dig en bra teoretisk grund och ett pedagogiskt perspektiv samt kunskap om Biofeedback som verktyg och HRV Träning som metod, vi varvar teori och praktik.

Utbildning nära dig

Utbildningen sker nära dig per distans via webinar. Du kan enkelt följa med utbildning från din egen ort per dator eller mobil. Varje utbildningsdel spelas även in och kan ses i efterhand i egen takt.

Anmälan görs i formuläret nedan.

NÄSTA STEG 2 START!

HRV MediYoga Steg 2 startar den: 24 januari 2019, kl 13.00 – 16.00

Följande datum för webinar (går att se i efterhand).

24/1 13.00 – 16.00, 31/1 13.00 – 16.00 ,28/2 13.00 – 16.00,21/3 13.00 – 16.00

PRIS

ERBJUDANDE PRIS 4995 KR + MOMS (inklusive emWave pro+)

Ordinariepris 9995+moms


Ingår, 4 x 3 tim utbildning, Biofeedbackverktyget emWave Pro+, Praktisk Support ingår i utbildningen, HRV MediYoga steg 2 diplomering och utbildningsmaterial.

 

KOMBINERA MED ANDRA FRISKVÅRDSKONCEPT

Vårt e-hälsa koncept med HRV Träning går bra att kombinera med andra friskvårdskoncept som KBT, Psykologi, Terapi, MediYoga, m.fl.

Se video nedan…

Ovan video visar kortfattat hur HRV Tränare kan mäta och följa klienten över tid!

 

DU KAN STARTA ATT MÄTA HRV DIREKT! Så fort vi får din anmälan skickas din HRV biofeedback produkt ut till dig så du kan börja HRV mäta dig själv och din omgivning. Det är enkelt att komma igång med din HRV Träning. Anmäl dig nedan…

 

Se 60 min introduktion video HRV MediYoga

Se vår 60 minuters introduktionsvideo kostnadsfritt nedan – HRV Träning enkelt  förstå och komma igång!

Ovan video visar 60 min fördjupad introduktion av HRV Träning!

 

HRV-Biofeedback


OVAN BILD VISAR HANDLEDNING MED HRV BIOFEEDBACK. Med hjälp av en pulsgivare samlar ett program in pulsdata och översätter den till grafisk information om aktivitet och samverkan i parasympatiska- och sympatiska nervsystemet, vilken visas på datorskärm, läsplatta eller mobiltelefon. HRV-biofeedback används för att träna och forma psykofysiologiska svarsmekanismer.

 

KLIENTEN BERÄTTAR

”JAG HAR BLIVIT MER EFFEKTIV”

Maria berättar: ”Efter att ha börjat jobba med HRV Träning så har jag lärt mig att fokusera på de saker jag kan påverka. Att jag kan våga gå in i en diskussion eller konflikt för att jag tror på det jag känner och tycker, och att jag gör det för att saker ska bli bättre, att jag gör saker med kärlek och välvilja. Att lyssna på min inre balans, att stanna upp och fokusera på min andning har gjort att jag hinner mer och att jag rätt saker vid rätt tidpunkt. Jag har blivit mer effektiv och framför allt en tryggare person och ledare. Maria använder idag dagligen HRV Träningen för att skap sitt bästa tillstånd i vardagens utmaningar.”

Maria Eriksson, LEDARE, ICA Grytan, Västerås

Anmälan görs i formuläret nedan.

KLIENTEN TRÄNAR MED HRV BIOFEEDBACK I VARDAGEN 


Klienten tränar hantera stress och skapa bra tillstånd i vardagens utmaningar. Till hjälp använder klienten HRV biofeedback i mobilen för att följa sina resultat.

Varje individ påverkas av vardagens påfrestningar genom sitt beteende och i miljön där man vistas. För att mäta och beskriva detta krävs enkla och användarvänliga verktyg. Genom att synliggöra information om hur kroppen svarar, blir det lättare för individen att, vid behov, göra val. Val som stödjer ett mer hälsosamt förhållningssätt till stress och andra beteendeförändringar. Klienten kan nu se och följa sina framsteg av inre balans över tid.

 

Anmälan görs i formuläret nedan.

NÄSTA STEG 2 UTBILDNING START

HRV MediYoga Steg 2 startar den: 24 januari.

HRV MediYoga Steg 2 startar den: 24 januari 2019, kl 13.00 – 16.00

Följande datum för webinar (går att se i efterhand).

24/1 13.00 – 16.00, 31/1 13.00 – 16.00 ,28/2 13.00 – 16.00,21/3 13.00 – 16.00

PRIS

ERBJUDANDE PRIS 4995 KR + MOMS (inklusive emWave pro+)

Ordinariepris 9995+moms.

Obs! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

ANMÄLAN NEDAN!

KONTAKT 

För mer information och frågor kontakta HRV Träning Sverige:
E-post: info@hrvtraning.se
Tfn: +46(0)21-12 05 73

 

Boka kurs
Kontakt

Boka kurs

KurstillfällePersonuppgifter

Kontaktuppgifter
Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste inom HRV Träning.

Kontakt

+46(0)21-12 05 73

info@hrvtraning.se

Om du vill kan vi ta kontakt med dig. Skriv in ditt telefonnummer eller mail nedan så hör vi av oss så fort vi kan.