Sök

NYHETER AUGUSTI 2018

Hej HRV vänner!

Välkommen till HRV Tränings månadsbrev. Vi har märkt ett enormt intresse för HRV Träning och vi har ett fantastiskt år att se fram emot. I våra månadsbrev så är det en del info som vi kommer att ta upp. Vi kommer att sammanfatta nya spännande vetenskapliga artiklar som forskar kring HRV. Info om nya utbildningar. Vilka nya spännande samarbeten vi har framöver men också en intervju där vi får lära känna en ny HRV Tränare för varje gång.

 

Augusti 2018

STORT GRATTIS TILL SM-GULD I DRESSYR!

En fantastisk prestation genomförde HRV tränande Gunilla, Angelica och Emma Byström som vann SM-Guld i dressyr. Att vinna Guld kräver att vara i sitt bästa tillstånd när det gäller som mest och det kräver träning. Det klarade tjejerna suveränt bra säger HRV Träning Sveriges Jenny Nilsson som coachat dem senaste året.

 

Gunilla, Angelica och Emma Byström

Intervju med SM Guldmedaljören Gunilla Byström nedan

Hur känns det att ha vunnit SM?

Fantastiskt roligt! Framför allt med laget bestående av mina döttrar Angelica och Emma, Jag har ridit med de hela livet och de började nog träna mer seriöst vid 10 – 12 års åldern. Det här är ett minne jag kommer att ha med mig resten av mitt liv.

Hur använde ni er utav HRV Träningen inför och under mästerskapet?

Vi alla har egen individuell träning då vi alla 3 har olika sätt att tagga till på gällande tävlingar. Döttrarna fick HRV träna själva med Jenny som har hjälpt oss en längre period. Jag har haft förmånen att träffa Jenny och Anders ganska många gånger både på landslagsnivå men också på föreningsnivå. Jag använder mig utav HRV Träningen till vardags också, utöver träningen som sker inför specifika mästerskap. Både Jenny, Anders hjälper oss ifall jag behöver hjälp med tävlingsryttare på nationell nivå men också på personalnivå.

 

 

Nu utbildar vi företag i 4 enkla steg.

Anmäl ditt företag till denna unika stresshanteringsutbildning redan idag!

Läs mer: http://www.hrvtraning.se/hrv-for-medarbetare/

Se instruktionsvideo ovan för en komplett sammanfattning

Ny intressant vetenskaplig artikel, HRV Träning tillsammans med psykoterapi.

Hjärtslagsvariation (HRV) är en signifikant markör för hälsoutfall med minskad HRV förutsäger ökad sjukdomsrisk. HRV minskas i depressiv sjukdom (MDD) men existerande behandlingar för depression ökar inte hjärtfrekvensvariationen till normala nivåer även med framgångsrik behandling av depression. HRV träning (HRVB) ökar hjärtfrekvensvariationen men inga studier hittills har undersökt om kombinationen av just den kombinationen.

Denna studie använde en randomiserad kontrollerad design för att jämföra effekterna av HRV kombinerat med psykoterapi på depressiv sjukdom i förhållande till enbart psykoterapibehandling samt en kontrollgrupp. Totalt deltog 32 kvinnliga universitetsstudenter där åldrarna var mellan 18 – 25 år SD

HRVB + psykoterapigrupp visade en större ökning i HRV och en större minskning i depressiva symptom i förhållande till övriga grupper över en sex veckors period, medan psykoterapi gruppen inte förbättrade HRV lika avsevärt. Ni kan läsa hela artikeln nedan.

 

Adding HRV biofeedback to psychotherapy increases heart rate variability and improves the treatment of major depressive disorder

Länk: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29307738

 

 

Efter stor efterfrågan så har vi skapat ett komplett Stresshanteringsprogram för privatpersoner.

Nu kan du både privat men också inom företag få hjälp med din stress på distans!

Läs mer: http://www.hrvtraning.se/vara-produkter/

Se filmen ovan för en komplett sammanfattning.

Månadens HRV Tränare

 

Berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Jenny och jag är 41 år bor i Vallentuna norr om Stockholm Familj med två barn. Har de senaste 10 – 12 åren jobbat som personlig tränare.

Vad gör du om dagarna?

För knappt två år sen blev jag sjukskriven pga. utmattning, de vart för mycket utbildning/jobb och så har jag familj och barn dessutom. Efter sjukrivningen tog jag tjänstledigt för att fokusera mig mer på att komma tillbaka med stresshantering. Jag spenderar tid på ett stall och återhämtar mig tillsammans med HRV Träningen. Jag har kunskap av individanpassad träning men vill fokusera mig på helheten. När jag jobbar som personlig tränare så vill Jag vill fråga personer om allt mellan privatliv, kost, fysik aktivitet ifall personen behöver hjälp, stress etc. Detta då allting är kopplat och det blir kontraproduktivt om jag enbart orsakar mer stress med träning.

Hur viktig är HRV träningen för dig?

Jag hörde om HRV Träning för några år sen när jag plugga näringsmedicin, nu får i höstas när jag gick utbildningen som när jag börja träna själv som jag märkte snabbt resultat. Jag höll mig piggare och alert på dagarna, en annan god fördel var att ångest bestod mer sällan och var mycket mildare. HRV är ett utav mina bästa verktyg då det är mätbart och tydligt för både mig och klienten.

Vart skulle du vilja se HRV träning användas någonstans?

Det går nog att använda de lite överallt. Man kan paketera in det i andra tjänster inom friskvård men också inom sjukvården när man försöker komma tillbaka ifrån trauma, sjukskrivning etc. Man kan både använda de på distans med sin coach men också på plats och jag ser det som en stor fördel.

Vill du också bli HRV Tränare?

Se kommande program nedan

 • HRV Tränare steg 1 – 21 augusti (webinars)
 • HRV Tränare steg 1 – 19-20 september(Fysisk utbildning i Stockholm)
 • HRV Tränare steg 2 – 25 september (webinars)
 • HRV Tränare steg 3 – 19 september (webinars)
 • HRV Mediyoga steg 1 – 4 september (webinars)
 • HRV Mediyoga steg 2 – 13 november (webinars)

Läs mer här

Juli 2018

 

Beställ EKG Analys där vi mäter stress och kondition!

 

Det sker spännande saker nu i sommar och framöver kommer vi kunna erbjuda EKG analyser för privatpersoner. Vi utvärderar olika stressfaktorer, återhämtningsförmåga, sömnkvalitet och hälso- och fitnesseffekter av fysisk aktivitet. Baserat på resultaten, konkreta åtgärder och rekommendationer ges, och vid behov kan beställaren bli vidarebefordrad för vidare test.

Livsstilsbedömning används för att identifiera och individuellt vidta åtgärder för att rationalisera, effektivare kunden för att förändra livsstilförändringar och minska stress och sjukskötselkostnader.

Beställ din analys redan idag!

http://www.hrvtraning.se/ekg/

Månadens HRV Tränare

 

Berätta lite om vem du är?

Jag är VD på FEEL it BETTER Sverige som jag tillsammans med min partner Charlotta startade för lite drygt 2 år sedan. Vi ser ett stort behov i samhället där väldigt många  idag lever ett stressigt liv med utmaningar att få ihop livspusslet. Min erfarenhet är att de flesta är mindre bra på återhämtning och att skapa balans för att hitta ett bättre tillstånd och öka prestationsförmågan. Med min bakgrund, från många år inom elitfotbollen och med ca 25 år som ledare/chef/VD inom IT-branschen, har jag mycket erfarenhet som jag nu gärna vill dela med mig av.

Vad gör du om dagarna?

Förutom att vi hela tiden arbetar med att utveckla företaget och oss själva så tränar, coachar, utbildar och föreläser vi för klienter från golfproffs, ”vanliga människor” till företagsteam, ledningsgrupper etc inom det som vi kallar för den INRE KONDITIONEN. FEEL it BETTER vill tillsammans med vårt duktiga kompetensnätverk arbeta med ledande tränings- och mätmetoder för att skapa ett bättre tillstånd i samspelet mellan hjärta och hjärna.

Hur viktig är HRV träningen för dig?

För mig är HRV-träningen grunden för all träning av vår inre balans. Vi kan idag mäta och följa klienter löpande via molnet och det gör träningen mycket mer effektiv och rolig.

Vart skulle du vilja se HRV träning användas någonstans?

Jag ser ingen begränsning av användandet av HRV träning oavsett  ålder, fas i livet, sysselsättning etc. Dvs är jag övertygad om att träning av vårt autonoma nervsystem är något de flesta idag behöver som en del av vardagen precis som att borsta tänderna vilket tar ca 10 min. För mer info om oss se www.feelitbetter.se

 

Ny spännande Metanalys där man undersökt totalt 24 vetenskapliga artiklar och visat att HRV Träning är förknippad med en stor minskning av självrapporterade stress och ångest!

Summering:

hjärtfrekvensvariation (HRV) biofeedback kan vara ett effektivt sätt att behandla ångest och stresssymtom. För att undersöka effekten av HRV biofeedback på symtom på ångest och stress, genomförde de en meta-analys av studier som extraherades från PubMed, PsycINFO och Cochrane Library. Sökningen identifierade 24 studier med totalt 484 deltagare som fick HRV biofeedback utbildning för stress och ångest. Slutsatsen som man kom fram till var att HRV biofeedback-utbildning är förknippad med en stor minskning av självrapporterade stress och ångest. Även om mer välkontrollerade studier behövs, erbjuder detta ingripande ett lovande sätt att behandla stress och ångest med bärbara enheter

Referens:

https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/effect-of-heart-rate-variability-biofeedback-training-on-stress-and-anxiety-a-metaanalysis/A839E9C968E54774DF5C8FB186764EF0

 

 

Tredje avsnittet av HRV Podden

Tredje avsnittet av HRV Podden är Anders och Benjamin ute på äventyr. Vi har fått flera frågor kring hur processen ser ut när vi jobbar med företag. I detta avsnitt är Anders och Benjamin i Solna och går igenom hur det kan se ut.

Lyssna http://www.hrvtraning.se/podcast/

Vi finns också på samtliga Podcast appar!

 

VIDAREUTBILDA DIG SOM HRV TRÄNARE

För dig som vill repetera eller vidareutbilda dig finns flera möjligheter under 2018. Se kommande program nedan.

Våra handledarutbildningar med e-hälsa och HRV Träning sker per distans via webinar som du enkelt kan följa från din dator hemifrån.

Våra utbildningar:

Steg 1: Certifiering genomföra HRV mätningar – Start 21 aug

Steg 2: Certifiering HRV handleda individer – Start 25 sep

Steg 3: Certifiering HRV handleda grupper med EKG – Start 19 sep

Vi ökar nu samarbetet mellan HRV Träning Sverige och MediYoga med 2 st utvecklade HRV MediYoga moduler.

Modulerna är avsedda för MediYoga instruktörer/terapeuter som vill använda HRV biofeedback som komplement.

HRV Mediyoga Steg 1: Certifiering genomföra HRV mätningar – Start 4 sep

HRV Mediyoga Steg 1: Certifiering HRV handleda individer – 13 November

 

Läs mer här:
http://www.hrvtraning.se/utbildningar/

 

För anmälan och frågor

info@hrvtraning.se

Hjärta för hjärta balanserar vi Sverige!

 

 

 

Juni 2018

 

Ny spännande vetenskaplig artikel, 180 vuxna och barn med symptom som Ångestdepression fått HRV Träna med biofeedback

 

 

Neurofeedback (NFB) och hjärtfrekvensvariation (HRV) -utbildning presenterar lovande, icke-farmaceutiska interventionsstrategier för ångest och depression. I Denna studie tar de upp huruvida samtidig NFB och HRV (NFB + HRV) ger ett starkt ingrepp för symptom på ångest och depression, uppmätt enligt Achenbach System of Empirically Based Assessment (ASEBA) frågeformulär.

I denna studie så genomgick 183 barn och vuxna med symptom på ångest och / eller depression NFB + HRV-träning. Psykologiska symptomvärden, EEG, blodtryck, andningsmönster och HRV uppmättes före och efter behandlingen.

Efter Neurofeedback (NFB) och hjärtfrekvensvariationsträning reducerades symtom på ångestdepression hos barn och vuxna. Majoriteten av individer med förbehandlingssymptom av ångest (82,8%) eller depression (81,1%) upplevde ASEBA-förbättringar av klinisk betydelse. Det fanns också signifikanta förändringar i andningsfrekvens och HRV. För de 16 personer med högt blodtryck reducerades systoliskt och diastoliskt blodtryck signifikant.

Länk till artikeln.

https://www.researchgate.net/publication/315066311_NeuroRegulation_httpwwwisnrorg_Combined_Neurofeedback_and_Heart_Rate_Variability_Training_for_Individuals_with_Symptoms_of_Anxiety_and_Depression_A_Retrospective_Study

Månadens HRV Tränare och deltagare i Mediyoga HRV Ambassadörsutbildning

Anita Skånberg

Vad gör Du om dagarna?

Utöver mitt arbete som speciallärare så har jag ett litet friskvårdsföretag tillsammans med min syster som heter Elsas Rum. Under mitt liv har jag upplevt mycket stress och den erfarenheten gjorde att jag valde att utbilda mig till Stress och Friskvårdsterapeut och på utbildningen hittade jag tillbaka till yogan som jag utövat långt tidigare i livet. Nu undervisar jag i Medicinsk yoga, Yinyoga, Seasonal Yoga, Mental träning och Mindfulness.

Hur viktig är HRV träningen för Dig?

Det är nytt för mig med biofeedback tekniken men det innebär ett extra verktyg för att på ett konkret och enkelt sätt kunna observera och bli medveten om andningen både för min egen del men också för kursdeltagarna /yogautövarna som vi annars kanske inte gör i vardagen.

Vart skulle Du vilja se HRV träning användas någonstans?

HRV kan förutom inom yogan användas inom de flesta områdena som ex. vård, skola, idrott och arbetsplatser på ett förbyggande sätt men också i miljöer med mycket stress. Ofta tänker människor inte så mycket på sin andning utan tar den för given. Med HRV träning kan man tydligt visa hur känslomässig, mental och fysisk stress påverkar andningen. HRV träningen visar också på vår inre kraft och hur vi med hjälp av andningsträning kan påverka vår hälsa och skapa balans mellan kropp, själ och sinne. HRV blir t sätt att ge ”Hjälp till självhjälp”.

 

I Veckan har Jenny intervjuats av Yoga För Dig där hon berättat om hur och varför biofeedback fungerar

Hur får jag tag i bromsen?

 • Det handlar i första hand om att förstå hur andningen hänger ihop med gasen och bromsen i kroppen. Och det gäller att lära sig att känna efter när du ska göra vad. Oftast är vi väldigt bra på att gasa men sämre på att varva ner.
 • Innan du börjar med andningsövningarna är det bra att först göra någon form av fysisk aktivitet för att värma upp kroppen, som att promenera eller jogga.

Hjärtat säger mer än 1000 ord säger Jenny Nilsson. Läs den fina artikeln om HRV biofeedback inom yogan.

Lär artikeln här:
http://www.yogafordig.nu/yoga/sa-fungerar-hrv-biofeedback/

 

Vi ökar nu samarbetet mellan HRV Träning Sverige och MediYoga med 2 st utvecklade HRV MediYoga moduler.

Nu utvecklar HRV Träning Sverige samarbetet med MediYoga i Sverige. Tillsammans med duktiga Pär Krutzen på MediYoga har vi utvecklat 2 nya HRV Mediyoga moduler med start i höst. Modulerna är avsedda för MediYoga instruktörer/terapeuter som vill använda HRV biofeedback som komplement.

Se moduler nedan.

För mer information och anmälan

info@hrvtraning.se

 

HRV tränare steg 3 pågår just nu i Stockholm. Så kul se hur duktiga deltagarna är hantera stress och skapa bra tillstånd för både dem själva o sin klienter.

Vi ser verkligen att duktiga HRV Tränare utvecklas genom steg 3 utbildningen. Första omgången är nu i praktikfas. De har nu kunskap att arbeta fördjupat med HRV och EKG analyser för både individ och grupper. Deltagarna träffas även fysiskt under utbildningen vid 2 x 2 dagar för att fördjupa kompetensen runt grupparbete. Se nedan vad en steg 3 deltagare går igenom.

I steg 3 utbildningen har tränarna gått igenom:
– 2 mätningar 24 tim EKG
– 2 X 2 Fysiska utbildningsdagar i Stockholm
– 3 x 3 tim lärarledd utbildning per distans via webinar
– Praktik för både individ & grupp
– Manual för grupparbete
– Företagsanalyskoncept
– Teoretisk fördjupning
– Certifiering HRV Tränare steg 3

 

Nästa start för HRV Tränare Steg 3:  19 sep 2018.

 • 19-20 sep (fysisk träff Stockholm)
 •  3/10, 10/10, 24/10, 7/11, (per distans via webinars)
 • 11-12 dec ( fysisk träff Stockholm).

För mer information och anmälan

info@hrvtraning.se

 

 

April 2018

 

 

Sverige bäst i världen på e-hälsa 2025!       

”År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte att underlätta för människor att uppnå en god och jämlik hälsa och välfärd samt utveckla och stärka egna resurser för ökad självständighet och delaktighet i samhällslivet.”

 (ur Vision 2026, Sveriges regering, 2016)

 

HRV Träning erbjuder stora möjligheter av e-hälsa för modern frisk-, hälso- och sjukvård.

Genom att tillhandahålla flexibla och effektiva stödsystem, vill HRV Träning vara en stark aktör i arbetet att ta tillvara digitaliseringens möjligheter inom området stresshantering och annan relaterad psykisk ohälsa. Inom modern Svensk, frisk-, hälso- och sjukvård pågår flera aktiviteter på olika nivåer som rör digitalisering och e-hälsa. HRV Träning vill tillsammans med övriga aktörer, verka för att bättre utnyttja den potential som finns inom e-hälsoområdet på både kort och lång sikt. Vi vill bidra till jämlik, jämställd och effektiva hjälpmedel och metoder för samtalstjänster som är praktiskt användbara, tillgängliga och pedagogiska för den patienten/klienten.

HRV Träning och e-hälsans möjligheter

”Aldrig tidigare har tekniken gett sådana möjligheter att hantera och använda informations- och kommunikationsteknik som idag. Digitaliseringen har redan på många samhällsområden skapat genomgripande förändringar i de sätt som människor möter och interagerar med varandra.” (Vision2025, 2016)

Digitalisering och välfärdsteknologi innebär att vi människor numera kan kommunicera, interagera, hantera ärenden eller köpa varor när det bäst passar oss. Välfärdsteknologin underlättar livet, för oss både närmare varandra, samtidigt som det personliga mötet förändras. Det finns inga tecken som tyder på att denna utveckling kommer att avstanna.

För individer som behöver hjälp med stresshantering innebär digitaliseringen helt nya möjligheter till självständighet, delaktighet och inflytande. De allra flesta människor vill vara oberoende och delaktiga samt ha inflytande och kontroll över sin psykiska hälsa och den sociala livssituationen.

För att kunna möta dessa behov behövs verktyg och hjälpmedel som stödjer kommunikationen och det goda samtalet mellan samtalsledare och klienten/patienten. HRV Träning syftar till att stödja ett individanpassat arbetssätt som tar tillvara på och utgår från evidensbaserad samtalsmetod utifrån individens resurser vilket kan leda till såväl bättre psykisk hälsa och livskvalitet som ökad delaktighet och en effektivare verksamhet.

Vi har ständigt nya samarbeten med olika företag och organisationer runtomkring Sverige som vill påverka stressnivåerna på arbetsplatserna.

Vill du lära dig mer om HRV Träning som e-hälsa

kontakta oss info@hrvtraning.se

Jenny Nilsson – HRV Träning Sverige

 

Månadens HRV Tränare

Britt-Marie Syrén

Berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Britt-Marie och 2 barns mor och gift. Utflugna barn. Jag arbetar som biträdande rektor på Nacka kommun.

Vad gör du om dagarna?

Jag har väldigt mycket personalansvar på mitt jobb då jag är biträdande rektor. Det är många frågor kring Arbetsmiljöverket på vår arbetsplats men också mycket ledarskap kring. Bland annat med föräldrar, elever framför allt som när det inte går som man tänkt sig. Så fantastiskt och göra skillnad och det är det bästa med jobbet, Jag är glad att jag har kommit i kontakt med HRV.

Hur viktig är HRV träningen för dig?

För mig har den varit avgörande för mitt välmående, jag har lidit av utmattning syndrom och har gått i olika företagshälsovård och KBT men det jag känner när jag har kommit i kontakt med HRV är en förståelse för kroppen, jag har fått det förtydligat och förklarat av psykologer och terapeuter och det är en sak att tänka på det men att få se det på skärmen och att jag själv faktiskt kan kontroller det, ändå om jag inte känner de på en gång så kan jag se att det gör skillnad, det gör en stor motivation till att fortsätta. Möten kan vara krävande personal eller föräldrar och jag har använt mig utav andning när jag känt att det blivit mycket.

Vart skulle du vilja se HRV träning användas någonstans?

Jag vill se de den inom företagshälsovård, ute på arbetsplatser. Jag har själv anmält mig till steg 2 och kommer använda de på personal, det ska bli jätteroligt och jag ser fram emot det.

 

Ny publicerad studie med emWave PRO

Publicerade 30 Januari 2018.

Summering:

I de två senaste decennierna så har fokusgruppen som forskare valt att undersöka varit ungdomar och vuxna populationer där man exkluderat äldre personer med fastställda sjukdomar. Men vad har HRV Biofeedback för effekt på ångest och depressiva symptom bland äldre personer?

Instrument som forskarna använde för att mäta ångest var State trait anxiety inventory (STAI) och för depression var Beck depression inventory (BDI). Detta testade man före samt efter interventionen.

Testgruppen bestod av 18 personer ålder 63-96 år (Median – 78.15 SD – 9.18).

 

Forskarna använde emWave PRO

Forskarna använde sig utav emWave Pro med tillhörande öronsensor. Sessionerna var i 30 min x 2 gånger/vecka. Studien varade i 3 veckor.

I slutet av dessa 3 veckor så hade majoriteten av testpersonernas depression och ångest påverkats positivt. Flera deltagare rapporterade utöver detta förbättrad sömnkvalitet och mindre stress.

Referens:

Dylan J. Jester , Ellen K. Rozek and Ryan A. McKelley (2018) Heart rate variability biofeedback: implications for cognitive and psychiatric effects in older adults.

 

 

Nya Podden!!!

Ni ha har väll inte missat första avsnittet av vår alldeles nya Podcast? Där jag Anders blir intervjuad av vår Medarbetare Benjamin. I det första avsnittet av HRV Podden lär vi känna VD:n och grundaren Anders Nilsson som djupdyker i vad HRV träning är. Han delar även med sig av sin egna bakgrund, historien bakom uppstarten och minnesvärda sekvenser från sin framgång som bland annat EM Guld med U21 landslaget.

Lyssna http://www.hrvtraning.se/podcast/

Vi finns också på samtliga Podcast appar!

NY HRV Partner!

Härligt! – HRV träning växer tillsammans med nya partners.
Vår senaste HRV partner är spännande organisationen Practor med Lisa Lundin som grundare. Läs gärna mer om Practor och våra övriga HRV partners här: http://www.hrvtraning.se/tack/hrv-partners/

Vill du utveckla samarbete med oss kontakta oss på info@hrvtraning.se

Hjärta för hjärta balanserar vi Sverige!

HRV TRÄNING SVERIGE
www.hrvtraning.se

 

VIDAREUTBILDA DIG SOM HRV TRÄNARE

För dig som vill repetera eller vidareutbilda dig finns flera möjligheter under 2018. Se kommande program nedan.

 

HRV Tränare steg 1 – 31 maj – Certifiering genomföra HRV Tester.

HRV Tränare steg 2 – 19 april och 25 sep – Certifiering Handleda klienter över tid.

HRV Tränare steg 3 – 19 september – Certifiering analysera och handleda grupper.

För anmälan och frågor

info@hrvtraning.se

Hjärta för hjärta balanserar vi Sverige!

 

ANDERS NILSSON, VD

HRV TRÄNING SVERIGE

 

 

 

 

MARS 2018

Nytt spännande samarbete

”HRV Träning växer allt mer inom vården säger Anders”

Nu startar vi spännande samarbete med PRIMA, barn & Vuxenpsykiatri på Jakobsbergs sjukhus. PRIMA är idag med sina 15 mottagningar, en akutenhet (NoA), två vårdavdelningar samt en psykossektion den största vårdgivaren inom specialistpsykiatri i hela landet. PRIMA bedriver psykiatri för alla åldrar och erbjuder såväl öppenvård som heldygnsvård. Samarbetet startar med utbildning av 2 medarbetare inom PRIMA som kommer genomföra patientarbete under 2018.

HRV Träning växer allt mer inom vården och vi hoppas såklart HRV Träningen kommer bidra PRIMA goda utvecklingsmöjligheter inom psykiatrin säger Anders Nilsson, HRV Träning Sverige.

 

Månadens HRV Tränare

”Hrv gav mig mer förståelse och en helt ny kontakt med min andning på ett sätt som jag inte haft tidigare säger Linus.”

Varje månad så kommer vi att få träffa en ny HRV Tränare som vi väljer att lyfta fram för sitt fina engagemang och kunskap av HRV Träning. Denna månad så är det Linus Lundkvist tur!

Berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Linus och jag är själv intresserad av hälsa och dom olika dimensionerna av hälsa i människor. Jag är väl en själ som brinner för att på olika sätt supporta andra människor i det. Jag fokuserar framför allt på coaching och HRV Träning.

Vad gör du om dagarna?

Jag jobbar med att försöka se människor i de fysiska, emotionella, mentala men även det existentiella. För att få djupare kontakt om vad man verkligen vill i livet och så vidare. I det här använder jag HRV Träning för att det kan beröra alla de dimensionerna.

”Hrv gav mig mer förståelse och en helt ny kontakt med min andning på ett sätt som jag inte haft tidigare.”

Hur viktig är HRV träningen för dig?

Det är viktigt! Jag har innan hrv träning haft en meditationspraktik, men när HRV kom in så kom jag in på en djupare förståelse och fick en helt ny kontakt med min andning som jag inte hade tidigare. Just det här med att ta korta pauser i vardagen med hjälp av biofeedback känner jag att det har hjälp mig att vara fokuserad på platser där jag inte varit fokuserad tidigare.

Vart skulle du vilja se HRV träning användas någonstans?

Jag skulle vilja se HRV träning användas mer inom sjukvården. En läkare borde fråga patienter som kommer in hur de andas, Undersöka hur hjärtfrekvensen ser ut under vardagarna. Jag skulle också vilja se mer barn och ungdomar få lära sig mer om HRV träning. Vi har en hel skolgång som man kan använda just HRV för att lära barn/ungdomar att hantera nervositeten att stå inför klass, tentor, prov, examen, nervositeten att stå inför klass.

 

NY RCT STUDIE MED FINA RESULTAT

”Jippi!!! Blod, svett och arbetsglädje har skapat RESULTAT!”

 

HRV Träning ökar sin evidens!

Denna RCT (Randomiserad kontrollerad studie) som kommer ut i dagarna, där HRV Träning kopplas till ökad livskvalitet hos 163 patienter med förmaksflimmer och deras anhöriga. Vi har fått MYCKET fina resultat.
Jenny har själv utbildat, handlett och säkerställt att forskningsgruppen (Hjärtsköterskan Emma, Docent – Dan, Doktorand – Helena och Överläkare Kardiologi – Patric) haft ett enkelt upplägg där vi kombinerat ett KBT-inspirerat utbildningsupplägg med HRV biofeedback. Kunskapsnivån hos forskningsgruppen kan jämställas med HRV Tränare Steg 2 nivå. För er som gått steg 2 ser ni de tydliga kopplingarna till det som vi idag beskriver som ”utvecklingsmodellen”.

Jenny Nilsson, spec. Beteendevetare-HRV Tränare

Studien genomfördes i samarbete med Hälsohögskolan Jönköping och Ryhovs Sjukhus. Slutsatsen är att HRV Träning (benämns som ”HeartMath programme” på engelska) höjer livskvaliteten hos patienterna och rekommenderas som insats.

Ladda ner studien via länken nedan:

http://www.hrvtraning.se/…/…/Effects-of-brief..-20180302.pdf

 

Läs mer om den pågående steg 3

”Nu skapar vi riktigt duktiga HRV Tränare redo möta de växande behoven som finns i företag/organisation säger Anders Nilsson”

Första upplagan av HRV Tränare steg 3 pågår just nu för fullt. Efter 2 dagar i Stockholm har deltagarna även fått 2 webinarpass.

Nu skapar vi riktigt duktiga HRV Tränare redo att möta de växande behoven som finns i företag och organisation säger Anders Nilsson, HRV Träning Sverige. Bilden visar hur specialist psykologen Göran Skarman och beteendevetare Jenny Nilsson inspirerar deltagarna runt gruppdynamik och flow.

I Webinar 1 så har Jenny Nilsson berättat om, datainsamling och flowanalys för grupper. Varje deltagare får även prova EKG långtidsanalys under 4-5 dygn.

I webinar 2 så har Anders Nilsson berättade om flera spännande framgångsrika kunduppdrag som tex U21 landslaget fotboll, ICA supermarket, Mondi pappersfabrik. Vi bjuds på Anders bästa tips hur skapa framgång i uppdrag och långsiktiga kundrelationer. NÄSTA HRV TRÄNARE STEG 3 – 21 SEP

 

HRV PODCAST

 ”Vi vill dela med oss av alla HRV kunskaper säger Benjamin från HRV kontoret i Stockholm”

Håll utkik efter HRV Podden!

Vi vill dela med oss av alla HRV kunskaper säger Benjamin på HRV kontoret i Stockholm. Avsnitteten kommer finnas på vår hemsida och i samtliga Podcast appar denna månad säger Benjamin, HRV Träning Sverige

VIDAREUTBILDA DIG SOM HRV TRÄNARE

”Behovet av HRV vidareutbildning är större än någonsin säger Jenny”

För dig som vill repetera eller vidareutbilda dig är intresset större än någonsin säger Jenny Nilsson. Det finns flera möjligheter under 2018 att utvecklas inom HRV Träning.

Se kommande program nedan

 • HRV Tränare steg 1 – 21 mars (webinars)
 • HRV Tränare steg 1 – 5-6 Maj (Fysisk utbildning i Stockholm)
 • HRV Tränare steg 2 – 19 april (webinars)
 • HRV Tränare steg 3 – 19 september (webinars)

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR:

Bli handledare

 

HRV TRÄFF 15 MARS KL.19.00

”Låt dig inspireras tillsammans med andra HRV Tränare!”

Glöm inte bort vår HRV Träff 15/3 kl 19.00 där vi berättar om nyheter, fördjupning, nytt material, delar erfarenheter mm. Låt dig helt enkelt inspireras tillsammans med andra  HRV Tränare.

anmälningslänk för HRV Träffen 15/3 här:
https://attendee.gotowebinar.com/register/490215445107583491.

För anmälan och frågor

info@hrvtraning.se

 

Hjärta för hjärta balanserar vi Sverige!

 

ANDERS NILSSON, VD

HRV TRÄNING SVERIGE

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste inom HRV Träning.

Kontakt

+46(0)21-12 05 73

info@hrvtraning.se

Om du vill kan vi ta kontakt med dig. Skriv in ditt telefonnummer eller mail nedan så hör vi av oss så fort vi kan.