Sök

NYHETER MARS 2018

Nytt spännande samarbete

”HRV Träning växer allt mer inom vården säger Anders”

Nu startar vi spännande samarbete med PRIMA, barn & Vuxenpsykiatri på Jakobsbergs sjukhus. PRIMA är idag med sina 15 mottagningar, en akutenhet (NoA), två vårdavdelningar samt en psykossektion den största vårdgivaren inom specialistpsykiatri i hela landet. PRIMA bedriver psykiatri för alla åldrar och erbjuder såväl öppenvård som heldygnsvård. Samarbetet startar med utbildning av 2 medarbetare inom PRIMA som kommer genomföra patientarbete under 2018.

HRV Träning växer allt mer inom vården och vi hoppas såklart HRV Träningen kommer bidra PRIMA goda utvecklingsmöjligheter inom psykiatrin säger Anders Nilsson, HRV Träning Sverige.

 

Månadens HRV Tränare

”Hrv gav mig mer förståelse och en helt ny kontakt med min andning på ett sätt som jag inte haft tidigare säger Linus.”

Varje månad så kommer vi att få träffa en ny HRV Tränare som vi väljer att lyfta fram för sitt fina engagemang och kunskap av HRV Träning. Denna månad så är det Linus Lundkvist tur!

Berätta lite om vem du är?

Mitt namn är Linus och jag är själv intresserad av hälsa och dom olika dimensionerna av hälsa i människor. Jag är väl en själ som brinner för att på olika sätt supporta andra människor i det. Jag fokuserar framför allt på coaching och HRV Träning.

Vad gör du om dagarna?

Jag jobbar med att försöka se människor i de fysiska, emotionella, mentala men även det existentiella. För att få djupare kontakt om vad man verkligen vill i livet och så vidare. I det här använder jag HRV Träning för att det kan beröra alla de dimensionerna.

”Hrv gav mig mer förståelse och en helt ny kontakt med min andning på ett sätt som jag inte haft tidigare.”

Hur viktig är HRV träningen för dig?

Det är viktigt! Jag har innan hrv träning haft en meditationspraktik, men när HRV kom in så kom jag in på en djupare förståelse och fick en helt ny kontakt med min andning som jag inte hade tidigare. Just det här med att ta korta pauser i vardagen med hjälp av biofeedback känner jag att det har hjälp mig att vara fokuserad på platser där jag inte varit fokuserad tidigare.

Vart skulle du vilja se HRV träning användas någonstans?

Jag skulle vilja se HRV träning användas mer inom sjukvården. En läkare borde fråga patienter som kommer in hur de andas, Undersöka hur hjärtfrekvensen ser ut under vardagarna. Jag skulle också vilja se mer barn och ungdomar få lära sig mer om HRV träning. Vi har en hel skolgång som man kan använda just HRV för att lära barn/ungdomar att hantera nervositeten att stå inför klass, tentor, prov, examen, nervositeten att stå inför klass.

 

NY RCT STUDIE MED FINA RESULTAT

”Jippi!!! Blod, svett och arbetsglädje har skapat RESULTAT!”

 

HRV Träning ökar sin evidens!

Denna RCT (Randomiserad kontrollerad studie) som kommer ut i dagarna, där HRV Träning kopplas till ökad livskvalitet hos 163 patienter med förmaksflimmer och deras anhöriga. Vi har fått MYCKET fina resultat.
Jenny har själv utbildat, handlett och säkerställt att forskningsgruppen (Hjärtsköterskan Emma, Docent – Dan, Doktorand – Helena och Överläkare Kardiologi – Patric) haft ett enkelt upplägg där vi kombinerat ett KBT-inspirerat utbildningsupplägg med HRV biofeedback. Kunskapsnivån hos forskningsgruppen kan jämställas med HRV Tränare Steg 2 nivå. För er som gått steg 2 ser ni de tydliga kopplingarna till det som vi idag beskriver som ”utvecklingsmodellen”.

Jenny Nilsson, spec. Beteendevetare-HRV Tränare

Studien genomfördes i samarbete med Hälsohögskolan Jönköping och Ryhovs Sjukhus. Slutsatsen är att HRV Träning (benämns som ”HeartMath programme” på engelska) höjer livskvaliteten hos patienterna och rekommenderas som insats.

Ladda ner studien via länken nedan:

http://www.hrvtraning.se/…/…/Effects-of-brief..-20180302.pdf

 

Läs mer om den pågående steg 3

”Nu skapar vi riktigt duktiga HRV Tränare redo möta de växande behoven som finns i företag/organisation säger Anders Nilsson”

Första upplagan av HRV Tränare steg 3 pågår just nu för fullt. Efter 2 dagar i Stockholm har deltagarna även fått 2 webinarpass.

Nu skapar vi riktigt duktiga HRV Tränare redo att möta de växande behoven som finns i företag och organisation säger Anders Nilsson, HRV Träning Sverige. Bilden visar hur specialist psykologen Göran Skarman och beteendevetare Jenny Nilsson inspirerar deltagarna runt gruppdynamik och flow.

I Webinar 1 så har Jenny Nilsson berättat om, datainsamling och flowanalys för grupper. Varje deltagare får även prova EKG långtidsanalys under 4-5 dygn.

I webinar 2 så har Anders Nilsson berättade om flera spännande framgångsrika kunduppdrag som tex U21 landslaget fotboll, ICA supermarket, Mondi pappersfabrik. Vi bjuds på Anders bästa tips hur skapa framgång i uppdrag och långsiktiga kundrelationer. NÄSTA HRV TRÄNARE STEG 3 – 21 SEP

 

HRV PODCAST

 ”Vi vill dela med oss av alla HRV kunskaper säger Benjamin från HRV kontoret i Stockholm”

Håll utkik efter HRV Podden!

Vi vill dela med oss av alla HRV kunskaper säger Benjamin Potros på HRV kontoret i Stockholm. Avsnitteten kommer finnas på vår hemsida och i samtliga Podcast appar denna månad säger Benjamin Potros, HRV Träning Sverige

VIDAREUTBILDA DIG SOM HRV TRÄNARE

”Behovet av HRV vidareutbildning är större än någonsin säger Jenny”

För dig som vill repetera eller vidareutbilda dig är intresset större än någonsin säger Jenny Nilsson. Det finns flera möjligheter under 2018 att utvecklas inom HRV Träning.

Se kommande program nedan

  • HRV Tränare steg 1 – 21 mars (webinars)
  • HRV Tränare steg 1 – 5-6 Maj (Fysisk utbildning i Stockholm)
  • HRV Tränare steg 2 – 19 april (webinars)
  • HRV Tränare steg 3 – 19 september (webinars)

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR:

Utbildning

 

HRV TRÄFF 15 MARS KL.19.00

”Låt dig inspireras tillsammans med andra HRV Tränare!”

Glöm inte bort vår HRV Träff 15/3 kl 19.00 där vi berättar om nyheter, fördjupning, nytt material, delar erfarenheter mm. Låt dig helt enkelt inspireras tillsammans med andra  HRV Tränare.

anmälningslänk för HRV Träffen 15/3 här:
https://attendee.gotowebinar.com/register/490215445107583491.

För anmälan och frågor

info@hrvtraning.se

 

Hjärta för hjärta balanserar vi Sverige!

 

ANDERS NILSSON, VD

HRV TRÄNING SVERIGE

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste inom HRV Träning.

Kontakt

+46(0)21-12 05 73

info@hrvtraning.se

Om du vill kan vi ta kontakt med dig. Skriv in ditt telefonnummer eller mail nedan så hör vi av oss så fort vi kan.