Sök

Fotbollslandslaget, U21

Med hjälp av HRV Träning har jag hittat ett sätt att vara både lugn och het samtidigt. Nu känner jag att jag är närvarande och kan njuta av varje match.
säger Simon Tibbling
Kontakt

HRV-träning – för U21-fotbollslandslagets vid EM-guld

Genom massiva hyllningar i Kungsträdgården kröntes U21-lagets lika osannolika som sagolika guldsommar, 2015. Det hade varit en resa som visade sig ha bästa möjliga slutdestination.

Anders Nilsson, ansvarig för lagets HRV-träning, var med hela vägen. Det här är hans berättelse om den gemensamma bragden, och om hur HRV-träningen gjorde att laget kanske hittade sin inre balans.

Ett samarbete tar form

För några år sedan fick förbundskapten Håkan Ericsson kontakt med Lars-Eric Uneståhl, på Skandinaviska Ledarhögskolan. Han hjälpte Håkan att se möjligheterna mental träning innebar, både i sin ledarroll och livet i allmänhet.

– Grundträningen som Håkan fått genom Lars-Eric har varit mycket viktig för mitt arbete med laget, säger Anders och fortsätter, vi hade flera samtal under resans gång, för att skapa optimala förutsättningar att nå målet – ett EM-guld.

Förutsättning att introducera och få ut det mesta möjliga av HRV-träningen i U21-landslaget fanns redan i och med att Håkan Ericsson redan anammat metoden. Han hade inför mästerskapet själv HRV-tränat, både med fokus på de egna resultaten och för att vara vägvisande för spelarna i truppen.

– Det har blivit många spännande samtal tillsammans med Håkan och spelarna kring deras bästa tillstånd, och varit så kul att få följa den härliga utvecklingen på nära håll, menar Anders.

Vägen till guld

För U21-landslaget inleddes HRV-träningen med ett test för att avgöra deras dåvarande HVR-status och bedöma deras förmåga att påverka sin inre balans. Med utgångspunkt från testet fick spelarna upp till sex individuella handledningstillfällen med Anders. Allt för att spelarna skulle ges optimala förutsättningar att uppnå och maximera sina bästa tillstånd inför turneringen. Efter inledande tester och handledning var Anders på plats vid alla samlingar inför EM för att HRV-träna laget.

Träningen fortlöpte med positivt gensvar från spelarna. Anders framhåller nyckelspelarna, Simon Tibbling och John Guidettis, utveckling genom HRV-träningen som särskilt anmärkningsvärd. Centrala träningsområden var fokusering och andning, samtidigt som man övat på emotionell hantering. Genom HRV-biofeedbacken får man en fullständig överblick av hur kroppen reagerar i samband med att vi upplever exempelvis frustration, ilska eller glädje. Till en början övar man sitt tillstånd i en lugn miljö. Målet är att höja sin förmåga genom emotionell självreglering, och göra det till ett normaltillstånd under match- och träningssituationer. Något som kan exemplifieras med råden Anders gav spelarna några timmar innan EM-finalens sparkades igång.

– Det var mest att påminna killarna om de detaljerna vi jobbat med under våren. Som att fokusera på det man själv kan påverka till 100 procent, som andningen och hantera alla de känslor som kan komma vid den här typen av finaler med mycket publik, media och engagemang, minns Anders. Samtidigt påminner han sig om den tydliga målbild som målades upp och förverkligades genom EM-guldet. Den stora bekräftelsen på hur långt man kan nå genom fokusering och hård träning.

Svenska schacklandslaget HRV Träning under OS

HRV Träning - Skilltwins

Syftet med denna form av träning är att utveckla din förmåga att hantera stress. Vi rekommenderar starkt HRV träning - för ditt mentala fokus.

Våra uppdrag

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så har du alltid koll på det senaste inom HRV Träning.

Kontakt

+46(0)21-12 05 73

info@hrvtraning.se

Om du vill kan vi ta kontakt med dig. Skriv in ditt telefonnummer eller mail nedan så hör vi av oss så fort vi kan.